NISC informatie

Netherlands International Shooting Competition

Elk jaar organiseert de Reservisten Schietcommisie (RSC) van de Nederlandse Reservisten Federatie Krijgsmacht (NRFK) de Nederlandse Internationale Schietwedstrijd voor reservisten (kortweg: NISC). De NRFK is een samenwerkingsverband van de verenigingen voor reservisten KVNRO en AVRM.

Dit jaarlijkse schietevenement vierde in 2017 zijn 25-jarig jubileum en heeft internationale erkenning gekregen als een van de grootste en belangrijkste resterende schietwedstrijden voor reservisten in Noord-Europa.

NISC vindt plaats in het najaar (meestal het 2e weekend van oktober) en herbergt maximaal 54 teams (162 reservisten) van veel NAVO-landen en partners op de Harskamp infanterieschietbanen. Gemiddeld nemen jaarlijks 11 landen deel aan het NISC.

Dit evenement heeft de officiële goedkeuring van de opperbevelhebber van de Landmacht. NISC is de Nederlandse bijdrage aan de Internationale Militaire Schietwedstrijden binnen de NAVO en partnerlanden.

NISC is in 1993 opgericht met goedkeuring van de opperbevelhebber van de Landstrijdkrachten en vormde de Nederlandse bijdrage aan de Internationale militaire schietwedstrijd in NAVO-verband. De internationale context is nu uitgebreid. Met de internationale samenwerking van onze krijgsmacht als een van de hoofddoelstellingen van het Nederlandse defensiebeleid wordt aan dit evenement verhoudingsgewijs een hoog belang toegekend

Deelnemers strijden in teams van drie schutters om individuele en teamprijzen op 4 wapens, meestal pistool (Glock 17 gen 4 en Glock 17 gen 5) en geweren Colt C7 en Colt C8 carabine.

Gedurende de dag bewegen deelnemers zich tussen de verschillende reeksen en hebben ze voldoende gelegenheid om te socialiseren en collega-militairen van andere landen te ontmoeten.

Op de avond van de wedstrijddag bekroont een galabuffet de inspanningen van alle aanwezigen: deelnemers, baancommandanten en NISC-medewerkers. In deze stijlvolle maar informele setting beloont de prijsuitreiking de inspanningen van iedereen en geeft aan welke schutters de beste van europa’s reservisten zijn. Toespraken van de delegatieleiders van NISC, waaronder de Nederlandse krijgsmacht, geven woorden aan de gevoelens van kameraadschap en verbondenheid tussen de strijdkrachten en hun reserves.

NISC kan niet bestaan zonder de medewerking van talrijke vrijwilligers van de Nederlandse reservetroepen die optreden als baancommandant, logistieke ondersteuning en het telburo.

Uw privacy is van groot belang voor ons.

Om te voldoen aan de privacywetgeving is een deel van de informatie op deze website met betrekking tot het NISC (informatie, resultaten en foto’s) beveiligd met een login en wachtwoord. Alle wachtwoorden worden jaarlijks vernieuwd.

Om toegang te krijgen kunt u een bericht sturen naar ons e-mailadres:

nrfk.schieten@gmail.com